Hozzávalók:

300g bio zabpehely
200g aszalt szilva
100g natúr szeletelt mandula
3-4 ek. natúr napraforgó

Fogjunk egy nagy keverőtálat és öntsük bele a zabpelyhet, a mandulát és a napraforgót. Az aszalt szilvát kockázzuk fel és öntsük a tálunkba, majd alaposan keverjük össze a müzlinket. Az elkészült finomságot egy jól záródó üvegbe, vagy műanyag dobozba öntjük, és száraz hűvös helyen tároljuk.
Fogyaszthatjuk frissen facsart narancslével, vagy tejjel. Gazdagíthatjuk kockára vágott, vagy lereszelt gyümölcsökkel és mézzel. Egy adag 5-6 dkg. Laktató, rost dús, nagyon finom és talán a legfontosabb, hogy cukor mentes.
Természetesen ennél az ételnél is variációk tárháza tárul elénk, hiszen aki nem szereti az aszalt szilvát az választhat helyette sárgabarackot, fügét, vagy datolyát. A mandula helyett szintén lehet diót, vagy mogyorót használni. Lehetőleg jó minőségű, natúr termékeket használjunk! A napraforgó mellett rakhatunk 1-1 ek. tökmagot, vagy lenmagot is a keverékünkbe egy biztos, elrontani nem lehet. :) Válogasson mindenki a kedve, és ízlése szerint. Az én szívemnek – és gyomromnak – ez a legkedvesebb összeállítás. Jó étvágyat kívánok hozzá! Induljon jól a napotok.